Bij lassen, plasmasnijden en metaalbewerking komen er grote hoeveelheden fijnstof vrij in de lucht. Deze kunnen schadelijk zijn voor uw medewerkers, uw uitrusting en de kwaliteit van uw processen. Wij helpen u dit fijnstof uit de binnenlucht te verwijderen en de efficiëntie van de productie hoog, de verwarmingskosten laag en uw medewerkers gezond te houden.

Fijnstof is een groot risico voor de proceskwaliteit en de levensduur van industriële uitrusting. Veel high-tech apparatuur in de productieomgeving is buitengewoon gevoelig voor fijnstof en dampen. Problemen met de uitrusting leiden tot een slechtere proceskwaliteit en onderbrekingen van de productie.

Blootstelling aan lasdampen kan bij uw medewerkers acute en chronische gezondheidsproblemen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn ademhalings-, neurologische en cognitieve aandoeningen, kanker en andere ziektes. Veel lassers kennen de symptomen van ‘metaaldampkoorts’, een acute, griepachtige reactie. Van de vele materiaalcombinaties zijn vooral de metalen die chroom bevatten, zoals roestvrij staal, erg gevaarlijk. Bij het lassen hiervan komt zeswaardig chroom vrij, een bekend carcinogeen.

Industriële luchtzuivering met traditionele vezelfilters is niet doeltreffend. Vaak kan de kwaliteit van de gefilterde lucht niet goed genoemd worden. Vandaar dat de lucht naar buiten moet worden afgevoerd, wat een grote impact heeft op de verwarmingskosten.

Genano® 1000 Air Purifier Series

De Genano 1000 serie is ontwikkeld om in te spelen op de strenge eisen die aan industriële luchtzuivering gesteld worden. Wij kunnen uitstekende, beproefde resultaten voorleggen bij laswerkplaatsen en metaalbewerkingsbedrijven.

Genano 1000 product image

Afbeelding 1. Zo werkt het luchtzuiveringssysteem Genano 1000

  1. Inlaat vervuilde lucht
  2. Genano Technology verwijdert fijnstof van elk formaat – zonder filters
  3. Zuivere lucht kan naar de werkplaats worden gevoerd

Voordelen voor industriële luchtzuivering

De Genano 1000 serie heeft diverse grote voordelen in vergelijking met andere luchtzuiveringssystemen.

Superieure zuiveringsefficiëntie

De unieke filterloze Genano Technology® kan zelfs de kleinste deeltjes, tot nanoformaat, verwijderen. Dat betekent dat wij uiterst zuivere lucht kunnen leveren en fijnstof kunnen ‘vangen’ dat tot 100 maal kleiner is dan wat onze concurrenten kunnen verwerken, die gewoonlijk niet beter kunnen bieden dan 0,3 μm.

Kostenbesparend

Lucht die met de Genano 1000 is gezuiverd, is zo schoon dat hij kan worden teruggeleid naar de werkplaats. Tijdens het verwarmingsseizoen zorgt dit voor een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten, aangezien de lucht na extractie niet moet worden uitgestoten.
De Genano 1000 beschermt ook uw dure apparatuur en houdt de productie efficiënt en de kwaliteit hoog.

Beter voor de gezondheid

Zuivere lucht heeft een grote impact op de werkomgeving en de gezondheid daarvan. Dit heeft een positief effect op de productiviteit, de motivatie en de inzet.

Uw bedrijfsimago en succes

Wij geloven dat lucht van topkwaliteit een bepalende factor is voor een werkomgeving waar welzijn een belangrijke rol speelt. De luchtkwaliteit kan het imago en het succes van uw onderneming op heel wat manieren beïnvloeden, zelfs op het vlak van aanwerving. Toptalenten kiezen nu eenmaal eerder voor een moderne en veilige werkomgeving.

Modellen

De Genano 1000 is momenteel leverbaar met drie niveaus van luchtcapaciteit:

De systemen kunnen naar wens worden aangepast. Neem gerust contact op voor meer gedetailleerde technische informatie.

Installatie

De systemen kunnen eenvoudig als stand-alone units in de productieruimten worden geïnstalleerd. Ze zuiveren de lucht in het gebouw en laten hem circuleren zonder integratie met het HVAC-systeem.

Lokale uitlaten worden gewoonlijk gebruikt om lucht efficiënt uit werkstations te verwijderen. Ze zijn gekoppeld aan het centrale systeem, dat de lucht terugleidt naar de werkplek.

Het centrale systeem is gekoppeld aan een watertoevoerlijn voor automatisch wassen. Het spoelwater kan naar de riolering worden afgevoerd of worden opgevangen in een tank.

Levensduurkosten

De levensduurkosten en de lopende kosten voor de Genano 1000 serie zijn laag.

De energiebesparing bij industriële luchtzuivering is aanzienlijk. Het is niet nodig om grote hoeveelheden lucht naar buiten het gebouw af te voeren.

Onze systemen vereisen vrijwel geen onderhoud. Ze hebben een ingebouwde wasinstallatie die het afval regelmatig met water en een schoonmaakmiddel afspoelt.

Dit betekent dat de zuiveringscapaciteit altijd maximaal is en blijft. Er zijn geen filters die vuil kunnen ophopen en de luchtstroom blokkeren. Ook zijn er geen onderdelen die vervangen moeten worden en daarvoor hoeft de productie dus niet onderbroken te worden en verliest u geen productieve tijd.

Er zijn geen bewegende onderdelen binnenin het systeem. Hierdoor heeft het een langere levensduur en werkt het erg stil.

Onderhoudsservice

Wij bieden ook onderhoudsformules aan voor geïnstalleerde Genano 1000 systemen.

Elk hoogtechnologisch systeem moet regelmatig op jaarbasis onderhouden worden om het in topvorm te houden. Dit geldt in het bijzonder wanneer het gebruikt wordt in veeleisende omstandigheden, wat met de Genano 1000 het geval is.

U kunt kiezen uit 3 serviceniveaus:

Neem a.u.b. contact op voor meer informatie over het onderhoud.